Ікони, які дарують світло

Інші дописи автора

        Ікони, які дарують світло

        Вам знайомі з дитинства тихе світло від свічки у кутку біля ікони? Чи ніжне мерехтіння світла нічної лампи, що падає на столик з вервичкою та образками?

        Ікони завжди були і, сподіваюсь, будуть особливо любленими у моєму просторі. І що би не говорили затяті іконоборці, а зображення святих – це завжди особливий інструмент для молитви та молитовного духу загалом.

        Бо коли я дивлюсь на ікону, то бачу перед собою Бога, який не погордив тим, щоби прийти до мене у тілі, прийнявши всі його немочі та виклики.

        Коли дивлюсь на “образи”, таке галицьке це слово із наголом на останній склад, то дивлюсь на живого Ісуса, який ходить поміж колоссям, розмовляє з жінкою-самарянкою, оздоровлює, молиться в Оливному саду… І моя людська уява допомагає мені все більше відчувати присутність Бога тут, у світському шумі. Бачити божественну логіку втрати чи набуття якихось речей, значимість щоденних справ та обов’язків.

        Ідея створювати світлові ікони до та зображення святих не виникла випадково. Мабуть, для того був слушний час. Першою іконою, яка прийшла до нашого дому, стала ікона св. Спиридона – на початку подружнього життя ми полюбляли молитися до цього заступника про вирішення дуже нагальних матеріальних проблем.

        Сьогодні світло цієї ікони – цілодобове і нагадує нам про справжню суть матеріальних речей і про те, що важливо – вміти користуватись ними, а не служити їм.

        З того моменту ми зрозуміли, що світлові ікони – особливі, вони здатні створити відчуття присутності і затишку. Отож ми вирішили ділитись ними усім, хто це насправді цінує.

        Так виникла серія зображень Різдва – світлова репродукція відомого іспанського митця.

        У нас ще багато ідей і ми готові їх втілювати. Головне – це щоб створена руками світлова ікона послужила своїй головній меті – допомогла частіше і щиріше звертати наші очі до Бога.

        Якщо вас зацікавили світлові ікони, можете звертатись до нас на сторінку .

         

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Учасник команди ДивенСвіт:)